South Coast, WA/SA/VIC/NSW

3 månader. Det har hänt så mycket men ändå så lite. Det som tyvärr har tagit upp mest tid och energi är uppbrottet med Tom. Som alltid när man får sitt hjärta krossat gör det förbannat ont. Jag tänker inte lägga ner för många ord på att förklara vad som hände, för hur man än vrider och vänder så är det som det är och det enda som kan fixa det är tid. Så någonstans under dessa 3 månader började ett nytt kapitel. Det är inte alltid ens egna val att påbörja ett nytt kapitel men i slutändan är det hur man hanterar sina utmaningar som räknas. Just i skrivandes stund är jag "on the road" med fina Liisa och underbara Sarah. Liisa är en gammal kär vän från Göteborg och Sarah är en nyare men lika älskad bekantskap från Rottnest. Hon har växt mig väldigt nära och är en person jag kommer bära med mig nära hjärtat från denna tid. Vi tre är alltså ute på äventyr. Vi ska ta oss hela vägen från Perth till Sydney längst sydkusten av hela kontinenten. Jag tänkte ta er alla igenom vad vi haft för oss under våra 2 första veckor på vägen.

Monday 9th of November
Jag och Liisa lämnade Perth och mötte upp med Mike upp norr. Mike är en av mina favoritpersoner från jobbet på Rottnest. Efter en dag av körande satte vi upp läger, invigde bilen som vårt hem och tittade på stjärnhimlen utan stadsljus eller förorening.

Tuesday 10th of November
Soluppgång vid Pinnacles öknen.


Point Lousie Camp vid Billy Goat Bay.


Här snorklade jag och Liisa medan Mike kitesurfade på andra sidan. Hur magiskt är det? 

Wednesday 11th of November
Vi vände tillbaka mot Perth för att säga farväl till Mike och plocka upp Sarah. Men vi hann med att stanna påvägen vid Lancelin för lite "sand-boarding" ner för de massiva sanddynerna. Massor med skratt, sand och blåmärken senare tog vi oss tillbaka genom Perth, hämtade Sarah och körde mot första stoppet; Bunbury.

Thursday 12th of November
I Bunbury stannade vi med Michelle, en konstnärlig hippie med himla långt hår, som bodde i ett massivt hus uppe på en kulle. Henne fann vi genom couchsurfing. Vi hade en snabb sväng genom the art gallery och sedan körde vi vidare mot Dunsborough. 


Cape Naturaliste.

I Dunsbrorough stannade vi med Jenna och Rhys - två vänner från vårt älskade Rottnest. Det var himla fint att se dem igen.

Friday 13th of November
En hel dag av sol och stränder och vackra platser; Meelup Bay, Eagle Bay, Bunker Bay. Vi såg även stingrockor och delfiner. Eftermiddagen spenderades på en av de lokala pubarna med en kall öl. Mmm.

Saturday 14th of November
Vi lämnade Dunsborough bakom oss och körde mot den kända vinregionen Margaret River. Vi strosade genom "the farmers market" samt huvudgatan och sedan satte vi upp camp vid Glennbrook Camping.




Sunday 15th of November
Guidad tur runt olika vingårdar och bryggerier med inkluderade smakprovningar! Yew! Best day ever haha! 


Monday 16th of November
Vi kollade in de lösa ständernas och surfplatserna runt om Margaret River. Vi tog också en detour till en gömd grotta med vilda linjor. 


Tuesday 17th of November
Anlände vi i Augusta. Vi spenderade morgonen i runtliggande områden; en lookout, jewel cave, off road skogsväg. Sedan körde vi ner genom den lilla byn och ut till Cape Leeuwin Lighthouse.


I Augusta stannade vi med ett äldre par; Bruce and Sara. Dessa fina själar fann vi även genom couchsurfing. Bruce jobbar i fyren så vi fick såklart en gratis rundtur - så mäktigt! Sara körde oss sedan runt byn för att visa alla smultronställen. Och slutligen tog Bruce oss för en kvällspromenad. Så fina människor som älskar att visa upp sitt vackra hem.


Wednesday 18th of November
Lämnade vi Augusta och körde genom slingriga landsvägar, genom Nannup till Bridgetown; also known as Australia's loveliest town. Och söt var den! Vi fick dock mer än nog av Bridgetown då bilen bröt ner. Lyckligtvis dog den precis när vi kom till vår camping för natten haha. Thank God for road assistance. En mekaniker kom ut och tog en titt men kom fram till slutsatsen att vi behövde bli började nästa dag. Så vi campade med vår trasiga bil. Det var en dyster afton men vi höll modet och nu är det ett ganska lustigt minne haha.

Thursday 19th of November
Vi hängde runt Greenbushes Camping tills lunchtiden då vi äntligen blev bärjade in till Bridgetown. Från mekanikern gick vi till bryggeriet för lunch - ett bra sätt att spendera tiden. Och till vår lycka ringde mekaniker 2,5 timme senare för att berättat att han lagat bilen. Två av tre remmar hade gått av men ingen skada hade åstadkommit motorn. Vi hade haft en hel del tur helt enkelt! Känslan var obeskrivlig haha! Vi firade med ett dopp i en av sjöarna, Green Pool. 

Friday 20th of November
Fortfarande i Bridgetown bestämde vi oss för att avsluta på topp. Så vi tog oss an en 15 km hike genom skog, förbi sjöar, genom åkrar och över kullar. Det var så vackert men mycket tuffare än vad vi hade förväntat oss haha. Vilse fick vi såklart med så det blev allt som allt 20 km istället. När vi väl kom tillbaka Greenbushes var vi mer än redo att lämna. Så vi tog ett sista dopp i Green Pool och sen körde vi vidare. Genom Mandjimup till Walpole.

Saturday 21st of November
I Walpole campade vi vid en "inlet", det är som en naturlig liten hamn eller vik där en flod möter havet. Vi kollade upp bilen igen i Walpole innan vi körde vidare till Nornalup, hem till "Valley of the Giants".


Sedan körde vi till Denmark. Ja, det finns en stad som heter Denmark på sydkusten. Underligt som bara den haha. Så vacker dock!

Sunday 22nd of November
Denmark, väldigt söt liten kuststad. Vi körde längst kusten och häpnades av utsikterna; Green Pool, Madfish Bay, Waterfall Beach. Vädret var sådär men det gråa och den starka vinden gjorde det hela rätt mäktigt. Sedan tog vi av mot Albany.

Monday 23rd of November
Vi strosade genom Albany, som är en av Australiens första "settlements". Inget kommer i närheten av de gamla byggnaderna vi har i Europa men det är fortfarande rätt häftigt att se. Efteråt spanade vi in kusten även här. Det blir bara vackrare de längre söder ut vi kommer. 

Flinders Palansia.


Vi körde iväg mot Bremer Bay men en storm drog in över land så vi tog skydd vid en Caravan Park där den snälla ägaren lät oss sova inomhus i "the communial area". 

Tuesday 24th of November
Vädret var fortfarande rätt så kasst så vi bestämde oss för att använda dagen väl och beta av en längre sträcka i bilen. Så vi tog oss hela vägen till Esperance. Där satte vi upp läger och unnade oss middag på en av de lokala pubarna.

Kommentera här: