0 Läs mer >>
Nu är vi i Bali, Kuta och har det så bra så. Här ska vi stanna ett tag och bara äta gott, dricka öl, gå på marknad samt njuta på stranden. Vi har testat att surfa, det var hur roligt som helst! Och svårt. Efter Kuta ska vi resa mellan lite öar, bland annat Gillis. 
Hoppas ni har det bra hemma <3






Bali, Kuta

0 Läs mer >>
Fredag firades med en promenad och lunch i King's Park, som bjöd på en fantastisk utsikt över Perth och lite strosande i stads centrumet. Dagen avrundades med öl i Fremantle där vårt hostel ligger. Känns himla kul att ha en resekamrat att fördriva tiden med!

Living at the bottom of my bed.

Funny feet.

The view over Perth from King's Park.

Josefine, new fellow backpacker.

Friday

0 Läs mer >>
Igår lämnade jag kära Melbourne för nya äventyr. Det var mycket tyngre än jag hade tänkt mig. Kramade om de få men fina vänner jag skaffat mig under denna tid och kände en enorm tacksamhet för att jag träffat dem. Det är lustigt det där hur snabbt man kan skapa sig en ny comfort zone med människor som blir som ens familj på den platsen. Jamie och Campbell körde mig till flygplatsen och följde mig fram till gaten. Det var ett tungt farväl med en tår eller två. Vi bestämde oss för att vi ses snart så jag klev på mitt flyg. 

Så nu är jag alltså i Perth. Jag möttes upp av Josefine, en svenska från Stockholm, och tillsammans checkade vi in på ett charmigt hippie hostel i Fremantle. Idag ska vi ut och ta en titt på denna stad. Här är det varmare, så glad!


Had the best escort to the airport <3

Perth

1 Läs mer >>
Så lördagmorgon packade vi bilen för att åka till Ballarat. Det är en inlandsstad ungefär 1,5 timmes bilfärd från Melbourne. Vi bodde i Thoms föräldrarhem och blev redigt ompysslade av Thoms mamma och hennes partner. Först åt vi lunch sedan åkte vi för att säga hej till kängururna.







På kvällen fick vi ut i stan.




Söndagen tog vi en titt på staden, hyrde film och köpte mängder med godis. Sedan spenderade vi dagen i soffan innan vi åkte tillbaka till Melbourne. 


Ballarat

0 Läs mer >>
Tisdag har nog varit den bästa dagen denna veckan. Jag gick upp rätt tidigt, satte på mig träningsskorna och traskade över till Emelie. Vi hoppade på varsin cykel och åkte på utflykt på förmiddagen. 


Väl hemma igen fräschade vi till oss och åkte in till stan. Vi gjorde det jag mest har gjort i Melbourne: strosade och lyssnade på gatumusikanter. Efter det handlade vi mat och lagade svensk middag åt våra australienska vänner. Köttbullar med potatis, ärtor, morötter och brunsås samt chokladbollar till efterrätt. Så nu är de övertygade om att i Sverige äter man endast boll-formad mat. Haha.


Till helgen ska vi på roadtrip hela gänget. Vi ska till Ballarat för att mata och klappa kängururs. Ska bli så roligt!

Tuesday

0 Läs mer >>
Igår fick vi äntligen tummen ur röven och spikade planerna för de nästkommande veckorna samt bokade biljetter. Jag flyger till Perth 24 juli. Känns bra men det ska såklart bli lite tråkigt att lämna Melbourne. Jag har börjat komma in i det hela och hittat vänner jag trivs väldigt bra med. Som det ser ut nu så kommer vi tillbaka lagom till sommarn - så det är bra! Väl i Perth så spenderar vi helgen där för att den 28 juli flyga vidare till Bali. Där ska vi vara i 10 dagar och bara semestra; sola, bada, åka båtturer kring öarna, kanske surfa lite och dricka paraplydrinkar. Härligt! Och efter det är idéen att stay put i Perth för att jobba. Man kan ju inte bara flänga runt och ha kul! Fast ser ändå framemot att stanna till, skaffa fast boende och jobb för ett tag. Ja, det var väl det. Nu vet ni vart ni har mig inom den närmsta framtiden. Puss & kram.

Tickets booked!

0 Läs mer >>
Fredag blev sent med mycket vin och mysiklyssnande hemma hos Jamie och de andra så lördag fick bli en lugn men mysig dag. Jag sov ut och sen gick vi alla på brunch tillsammans på Chapel St. Efter det hoppade jag, Jamie och Champbell in i bilen för en mini-roadtrip. Vi åkte till en av Melbournes finare förorter och tog en promenad längst kusten. Det var blåsigt och ruggit till en början med men sen kom solen fram. Vi stannade för en varm choklad och sen traskade vi tillbaka mot bilen. Super härligt! 





Jackor på! Det är verkligen kallt här men Julie har vart så snäll och lånat ut en av hennes kappor till mig så jag slipper lägga pengar på en ny för så kort tid. Väl tillbaka i vår del av stan fräschade jag till mig och gick över till Emelie med matvaror. Vi lagade en pastarätt, drack vin och pratade om våra liv. Det är det mest intressanta med nya människor. Sen gick vi över till Jamie och de andra för att sluta upp för en sväng på några pubar på Chapel St. Bra lördag! Nu är jag söndagstrött och tänker inte förvänta mig för mycket av denna dagen. Imorgon ska jag boka min biljett till Perth och förhoppningvis också biljetterna till Bali. Sol, bad och festligheter!

St. Kildas till Brigh...

0 Läs mer >>
Nu börjar saker reda ut sig och jag har blivit en gladare människa igen. Det kommer säkert gå upp och ner ett tag men är nöjd de dagar då det känns bra. Igår strosade jag runt i de närliggande områdena och gjorde lite ärenden. Var bland annat på ett hostel och en restaurang/café och pratade om short term jobb. Det resulterade i ett trail shift ikväll. Så det ska bli spännande. Resten av onsdagen spenderade jag på en RSA kurs, Resonsible Service of Alcohol, vilket är ett certifikat du behöver här i Australien för att få servera alkohol. Kursen var faktiskt mer intressant och givande än vad jag först trodde. Jag avslutade dagen med att dricka vin hos Jamie tillsammans med resten av hushållet. De är verkligen för snälla mot mig. Idag har jag bekantat mig mer med innerstaden. Campbell, Emelie och jag har gått på gatorna, lyssnat på gatumusikanter, druckit kaffe och gått i affärer. Så trevligt så. Nu ska jag damma av mig och se vad det här provjobbet kan leda. 

Thursday

1 Läs mer >>
Efter att ha fixat alla viktigheter så som australienskt nummer till telefonen, bankkonto, tax file number och medicare card har jag bestämt mig för att ta semester. Började söka jobb men kom fram till att det kan vänta. Jag behöver komma in i att jag är här nu, fokusera på att må bra och turista. De första veckorna kommer vara knaggliga - det hade jag förväntat mig. Mycket nytt, osäkerhet i vad som händer nu och hemlängtan. Aina och jag har börjat göra lösa planer. Det är rätt kallt och blåsigt och ruggigt i Melbourne just nu så vi funderar på att mötas upp någon annanstans, Perth troligtvis. Och istället åka tillbaka till Melbourne när det är varmare. Det ska tydligen vara en otroligt härlig stad under vintern. Egentligen är det rätt dumt att pina sig i kylan när man har friheten att flytta sig var som helst. Det går bra med flyg från Perth till Bali så vi klurar faktiskt på om vi ska slå på stort och åka till Bali i en eller två veckor. Sola och bada. Därefter är idéen att jobba ett tag i Perth. Vi får se vart det bär. Hursomhelst så blir det ännu en anledning till att ligga lågt med jobbsökandet för nu. Idag åkte jag in till city för första gången. Det var lite lurigt att förstå sig på trame-systemet men efter lite yrande vågade jag mig på en av vagnarna och hamnade inte på tok för fel. Gick till Royal Botanic Gardens vilket ska vara "one of the best-landscaped gardens on Earth". Det var väldigt fint. Kändes ganska skönt att bara strosa runt där för ett tag. Idag sken solen så det var inte lika kallt som de andra dagarna har vart. Däremot har jag fått ge vika för kylan och köpa halsdukt plus vantar. Kylan kommer åt en på ett helt annat sätt här - det är en sak som är säker! Framåt eftermiddagen möttes jag upp av Campbell, ännu en av Ainas vänner, som lovat att visa mig runt i the city center. Så det gjorde vi. Och drack kaffe. Sen öl. Det sammanfattar nog Melbourne rätt bra: kaffe och öl.
 
 

Royal Botanic Gardens

0 Läs mer >>
Då är jag på plats! På andra sidan jorden - det känns lite ogreppbart. Det liksom märks inte det minsta att jag går upp och ner på från vad jag gjorde för några dagar sen. Melbourne är fint men lite kallare än vad jag förväntat mig. Staden ligger precis vid kusten och det blåser på ganska bra. Resan ner gick bra och smidigt. Det var inte alls så jobbigt som jag trodde och tiden flöt på. Väl på Melbournes flygplats tog jag min ryggsäck och efter att en man i tullen ställt frågor om lera på mina skor släppte de in mig i landet. Jag yrade runt ett tag utanför men hittade ganska snabbt en som såg ut som Ryan, Ainas vän som skulle hämta mig från flygplatsen. Han hade en skylt som han smidigt nog täckte med en del av sin arm så det enda som syntes var "-ina". Jag gick förbi en gång för att se om han kände igen mig men han stod och pratade med någon som var ruskigt lik honom. Efter lite om och men gick jag fram och frågade vad det stod på skylten. Visst var det "Angelina". Den andra personen visade sig vara hans tvillingbror. Efter att vi hälsat gick vi ut till bilen och körde från flygplatsen. De pratade om staden och pekade ut lite olika saker på vägen. Melbourne är rätt annorlunda från europeiska städer, lite mordernare på något sätt. Och utspridd. Väl framme vid huset lämande jag min väska, fick en snabb husesyn och sedan tog vi en promenad så jag fick se lite av staden. En sak som är lustig är att här kan man få böter om man går mot röd gubbe på ett övergångsställe. När vi kom tillbaka fick jag hälsa på resten av hushållet; Nick och Ally. De verkar alla trevliga. Jag bytte om och sedan kom Jamie, en annan vän till Aina, för att möta upp mig. Vi åt lunch och strosade runt. Jag fick fixat ett australienskt nummer och köpte en adapter. Mot eftermiddagen började tidsskillnaden komma åt mig så jag gick tillbaka till huset för att ta en dusch och vila lite. Framåt kvällen bjöd Jamie över mig till hans och hans roomies hus, de skulle ha vänner över och sedan gå ut. Vi drack öl, lekte lite lekar och pratade. Super härliga människor! Kändes väldigt skönt att inte behöva vara för sig själv. Och så gick vi ut, drack drinkar och dansade lite. Har inte så bra koll på vart det bar av men jag hade roligt och fick sällskap hem. Jamie och de andra bor på samma gata så känns skönt. Vaknade vid 12 idag så antar att den lilla jet-lag jag hade nu är borta. Antar att jag inte är så känslig för tidsomställning så det är ju toppen! Tog en promenad ner till havet för att ha en titt och sedan gick jag för att handla mat. Nu har jag bara packat upp min väska och lagat lite storkok. Imorgon börjar det på riktigt! Jag ska greja med bankkonto och liknande samt börja söka jobb. Det har vart skönt att bara vara över helgen och liksom landa i huvudet. Har vart lite snurrig och orolig i kroppen. Det känns redan bättre så är rätt säker på att det går över snart. Tror det är lite hemlängtan och att jag inte riktigt vet vad som händer nu. Fast det är halva spänningen såklart! Överlag så mår jag bra och har det bra. Alla Ainas vänner är jättesöta mot mig, vilket gör att jag inte känner mig så ensam.
 
Saknar er.
 
 
 
 
 

From Sweden to Austra...