0 Läs mer >>
Dagarna de senaste veckorna har susat förbi. Jag jobbar och står i och har därför inte så mycket att skriva om. På veckodagarna jobbar jag i stan och på helgerna åker jag ut till Rottnest för att jobba där. Ja just det, jag fick jobbet! Så i mitten av oktober flyttar jag ut till ön och börjar jobba heltid där. Det är rätt slitsamt just nu men jag sparar ihop en hel del pengar så det är bra!

Dag ut och dag in, kaffe kaffe kaffe

Och Rottnest

Perth, hard work work

0 Läs mer >>
Det är lördagmorgon och jag väntar på tåget som ska ta mig till Fremantle där jag ska hoppa på färjan till Rottnest. Det är Rottnest Carnival den här helgen och jag ska jobba extra på restaurangen The Aristos. Förhoppningvis kommer det leda till jobb under sommaren och därmed en efterlängtad flytt till denna fantastiska ö. Jag vill spendera november, december och januari där för att sedan åka och göra mitt framjobb. Hade vart super om det löste sig så! Det ska bli en fantastiska helg här i Western Australia med sol och över 30 grader. Nu börjar Australien visa den sidan jag hade förväntat mig. 



Rottnest Island, The ...

0 Läs mer >>
Igår var en himla bra dag. Jag jobbade från sju till ett och fick reda på att jag ska få löneförhöjning. Ägaren kom in och sa att de inte vill riskera att jag går till ett annat jobb samt att jag tagit på mig mer ansvar än vad jag får betalt för. Blev jätteglad såklart och stolt. Det är kul när hårt arbete avlönar sig, för jag har slitit det senaste. Efter lunch tog jag färjan över till Rottnest för balen. Oj va kul det var! Det är en bal för alla lokala på ön och de går verkligen all in! Det var allt från en show med en Elivs och hans showgirls, små låtsas restauranger där du kunde äta, casinobord, liveband och drinkar. En kalaskul kväll helt enkelt!



Rottnest Island, the ...

0 Läs mer >>
Helgen kunde inte ha kommit snart nog. Det har vart en hektisk vecka på jobbet och jag har jobbat hemskt mycket övertid. Jag och Josefin bestämde oss för att åka på roadtrip. Vi körde genom stan, längst kusten och till Hillary Marina. Världens vackraste lilla hamn! Det märks att sommaren närmar sig - vädret är magiskt och många människor i rörelse. Vi strosade runt i solen, åt glass och njöt av utsikten. Sedan åkte vi till Pinnaroo Valley Memorial Park. Det är en stor gravplats där det springer runt vilda kängurur. Väldigt fint och fridfullt ställe. En lustig notice är att alla gravar var prydda med superfärgglada plastblommor, just för att inte kängururna ska komma och dra upp växterna. Väl tillbaka i stan åkte vi för att titta på mitt nya hem i Daglish och dricka öl med min nya housemate samt gemensamma vänner. Bra lördag! Och idag är det söndag, which mean moving day! Sedan börjar en ny vecka, som förhoppningvis inte ska vara lika slitsam. Plus att det finns lite extra roliga saker att se framemot: jag ska på bal på måndagkväll på Rottnest och på tisdag ska vi på spelning i Northbridge. Allt väl med andra ord. Saknar er, hoppas hösten är färgglad och fin.




Perth, Hillary

0 Läs mer >>
I måndags tog jag avsked av min fina resekamrat. Aina ska iväg och farma för att få sitt andraårsvisum. Hon ska plocka bananer i 88 dagar på östra sidan av Australien - någonstans på virschan mellan Melbourne och Sydney. Så nu flyger jag alltså solo i Perth. Hon fattas mig något kolossalt! Vi har ändå mer eller mindre bott på varandra sedan vi möttes upp så det blir ju änna tomt. Det är tur att vi snart ses igen. Jag tänker jobba på och njuta av våren här i Perth för att sedan förhoppningsvis flytta till Rottnest och göra sommarsäsongen där. Livet är härligt och jag trivs bra i min simpla gypsy tillvaro. På söndag är det dags att flytta igen då jag inte har råd att betala för vårt rum själv. Har inte bestämt mig för om jag ska tillbaka till Atwell ett tag eller flytta direkt in i ett rum jag blivit lovad i Daglish. Vi får se! Det mesta tycks lösa sig på det ena eller andra sättet, livsläxan jag kommer ta med mig från Australien!




Perth, bye for now lo...

0 Läs mer >>
Klockan är 06.00 här och jag är påväg till jobbet. Har tvingats gå och bli en av de värsta morgonmänniskorna! Det borde vara olagligt men underligt nog är Perth en väldigt morgonpigg stad. I Western Australia öppnar alla caféer vid senast 7 och stänger istället vid 3 eller 4 på eftermiddagen. Jag jobbar som barista nu och gör mellan 200 och 300 själlösa kaffe i take-away muggar per dag. Haha, nej jag trivs jättebra men det har vart en hektisk vecka så ska bli skönt med helg. Eftersom caféet ligger i en kontorsbyggnad är vi alltid lediga på helger och högtider, så bra! Det närmsta jag kommit till ett vanligt 9 till 5 jobb. Så nu ska det sparas ihop lite pengar för nya äventyr!




Perth, barista

0 Läs mer >>
Hade en härlig helg som kick-startades med en ledig fredag som jag spenderade med Aina. Vi åt mat på Fremantle Markets, gick i secondhand bokaffärer och gick ut med några vänner på kvällen. 







Perth, Friday off