0 Läs mer >>
Nu har jag varit här på min lilla farm i ungefär 3 veckor. Tiden går ändå rätt fort. Jag känner mig hyffsat hemma här nu och bekväm med min arbetsuppgifter. Det tog ett tag att vänja sig vid att hantera hästar igen men det är som att cykla - sitter i benmärgen. Så, hur ser livet ut på en hästfarm mitt ute i australienska landsbygden då?

Varje morgon och varje kväll ska alla hästarna fodras. Här är Sonny.

Lilla kalven Bully håller mig sällskap på eftermiddagarna.


Fölen blir hanterade och tränade varje dag. Vi lär dem bli ledda, övar på att lyfta upp hovar och allmänt vänjer dem vi människokontakt. Här är Acause och Mila.

Rider gör jag ju såklart så fort jag får tid över. Här är jag och Sonny påväg ner för the creek. Hundarna följer såklart med.

När det blir för svettigt är ett dopp i en av floderna inte så tokigt. Här är alla ungarna! Från vänster till höger: Bonnie, jag, Jack, Jesse, Marlee, Tianna och Presley.

Ibland kommer andra barn till gården för ridlektioner. Här Roy och Lacey. För det mesta hjälper jag lilla Bonnie på hennes ponny Rosie.

När jag är orolig för ormar i huset får lilla Piggy sova i min säng.

Det var en liten sneak peak på hur livet på en farm är. Ganska härligt faktiskt!

Townsville, Queenslan...

0 Läs mer >>
Dagarna rullar på här på min farm. Och idag hade jag faktiskt en väldigt trevlig dag. Jag gick upp vid halvsju-tiden för att mata hästarna som är här på gården. Det låter inte som så värst mycket men alla äter olika kombinationer av torrfoder beroende på ålder, tillstånd och syfte. Och så ska allt vatten bytas ut. Och sen ska varje häst hållas till sin mat så det kan bli en del mäck. Speciellt med ungefär 5 hundar, en get och två kor som springer efter en haha. När alla barnen tagits till skolan åkte vi in till stan för att handla mat samt unna oss en kopp av kaffe. Efter alla ärenden var klara var det dags att plocka upp ungarna igen. Jag förberedde mellanmål och serverade det sedan hjälpte jag flickorna med sina läxor. Därefter tog jag lilla Bonnie ut på en ridtur på hennes ponny. Vi avslutade dagen med att åka och ha BBQ hos en av grannarna (läs ett av de närmsta gårdkomplexen 10 minuter bort med bil). Alla är lantligt ruffa men supersnälla! Det är rätt underhållande att se riktiga Australien med. Och nya upplevelser så långt är: ridit längst en 'creek' (uttorkad flod) och tränat föl. Mindre roliga upplevelser: blev omkull sprungen av en unghäst och en metallgrind föll över i mitt ansikte. Haha, lever farmlivet smutsig och blåslagen.




Townsville, Queenslan...

0 Läs mer >>
Sa jag ar alltsa nu pa en hastgard i Townsville, Queensland. Har ska jag vara i tre manader och hjalpa till med alla mojliga saker. For att ansoka om ett andra ars visum i Australien behover man namnligen ha arbetat inom vissa speciella omraden, i vissa speciella delar av Australien. Det kallas reginol work eller farmwork. Manga blockar frukt eller gronsaker men jag betsamde mig ganska tidigt for att jag ville gora nagot med hastar under min tid har. Det ar inte lika latt att hitta ett betalt jobb inom det da om man inte har sa varst mycket erfarenhet men efter lite letande hittade jag Melissa som var villig att ta mig an mot mat och husrum som betalning. Sa har ar jag nu! 
 
Har bor Melissa och hennes man med tre barn samt Melissas syster med tva barn. Melissas syster Nathalie arbetar en vecka borta och ar ledig en vecka hemma. De har en massvis med hastar, en get, tva kor, fem hundar och en tamratta. Sa det ar fullrulle har! Jag ar har som tva extra hander och ska hjalpa till med hastarna, djuren, barnen och hushallet. Jag far ocksa rida for nojes skull. Det ar valdigt annorlunda har men forhoppningvis kommer jag trivas. Queensland sig sjalv ar varmt och med hog luftfuktighet men orotligt haftigt och vackert. Garden och huset ar ganska litet, stokigt och simpelt men hemskt charmigt. Det har kommer bli en upplevelse kanner jag pa mig!
 
 



Townsville, Queenslan...

0 Läs mer >>
Fran och med nu kommer det vara en brist pa vara specialla svenska bokstaver i mitt skrivande. Jag har namnligen lamnat mitt alskade Rottnest, flygit over hela landet och bosatt mig pa en hastfarm i Townsville, Queensland. Har finns inget wifi men jag far lana den fasta datorn hur mycket jag vill.
 
Mina sista dagar pa on var for harliga. Jag jobbade mitt sista skift pa sondagen sa jag hade resten av dagarna till att gora bara vad jag ville gora, packa och forbereda samt saga hejda till alla.
 
Vi spenderade en hel del tid i vattnet. Jag ville ta vara pa havet sa mycket jag bara kunde.

 
Malade klart vaggen i Toms rum.


Hade hejda drinkar och middag pa jobbet. Det var en storm over fastlandet sa vi tittade pa blixtarna fran verandan. Sa maktigt!
 
Sa hejda massvis av ganger till alla fina nya manniskor jag lart kanna.





Det var inte det lattaste att lamna on men samtidigt ar jag redo for nagot nytt. Jag ar ganska saker pa att jag kommer traffa de flesta igen. Och om inte sa har det varit fyra helt otroliga manderna som jag alltid kommer minnas.

Last days, Rottnest I...