0 Läs mer >>
Dagböcker, fotoalbum, bloggar, nyhetsbrev till nära och kära - jag är ju helt värdelös haha. Så fort jag får in någon sorts form av rutin och en vardag bildas så rinner det helt ut i sanden. Så samma visa här på den australienska landsbygden som innan; hästarna och gårdsarbete har blivit min bekväma vardag. Jag fodrar morgon och kväll sedan därimellan rider och tränar jag hästar, hanterar några föl, lagar ett staket och drar runt hö. Ungefär så. Hjälper till i hemmet med; städar, tvättar, lagar mat och passar ungar. Mest tid försöker jag dock spendera ute med hästarna vilket familjen låter mig göra.

Så här är vad som pågått det senaste!

Jack hittade en sköldpadda som vi behöll som husdjur för några dagar. Och här är jag och tyckte krabborna på Kalvö var något att hurra över haha.

Mocka hagar är ett riktigt skitjobb men helt okej i gott sällskap. Lilla Bonnie hugger i.

Fyrhjuling är lagad och den glider jag runt på här på ägorna. Lilla Piggy gillar att hänga med.

Övar mina cowboys skills på fina Sunny. Här försöker vi skilja två av fölen från flocken. Gick sådär men vi fick till en del schyssta vändningar och fin galopp. Inte illa för en häst som just återhämtat sig från cancer.

Och när jag har tid över så målar jag eller läser. 

Livet på landet är bra!

Townsville, Queenslan...

0 Läs mer >>
Jag tror jag fått hästfeber. Kan inte slita mig ifrån dessa vackra och fascinerande varelser. Hela konceptet är ju så mäktigt - att ett sådant vilt, ståtligt och starkt djur lyssnar till oss och ännu mer otroligt låter oss rida det. Inget kommer gratis dock för det ligger otroligt mycket arbete bakom den där ridklara hästen. Övning ger färdighet, för både ryttare och häst.
 
 
Fina Valadora är himla smart och lär sig snabbt. Titta så fint hon går efter bara 2 veckors träning. Och jag har nog lärt mig minst lika mycket! Tyvärr har vi inte haft samma flyt med Valarina. Hon är lite äldre och otroligt envis. En dag kanske.

Townsville, Queenslan...

0 Läs mer >>
Dagarna rullar på och jag står i. Har blivit mycket ridande det senaste vilket är därför jag är här så jag är himla glad. Rider runt 3 hästar varje dag. Det kommer och går en del andra människor här som hjälper till med att tvätta hästar, hantera föl och andra små uppdrag. Det är trevligt med lite tvåbent sällskap ibland. Vi har fått hit två nya hästar som är här för att bli redo för en show i Sydney inom 4 veckor så dessa rider jag varje dag. De är nyinridna men lite äldre och därför mognare. Vi har byggt upp ett speciellt träningsschema, satt dem på speciell diet och varje dag ska de skrubbas, borstas och kammas. Ja ett himla mäck och tidskonsumerande men väldigt intressant på samma gång. De heter Valarina och Valadora och är såkallade 'Andalusiens'. De är renrasiga och med himla fin blodlinje (tydligen, jag skulle inte veta haha) och därför värda $20.000 var. Det är helt galet! Man får en hjärtattack varje gång de snubblar ungefär. Jag försöker rida ut bara för nöjes skull en gång varje dag och då blir det på Sonny som är frisk från cancer, Red en pensionerad 'race-horse' och 'rescue-horse' eller Chance en aktionshäst räddad från att bli hundmat. De är inte värda $20.000 var men så fina, kanske till och med finare enligt mig. Och utöver det övar jag på mitt 'horsemanship'. Läser och tittar på videos om det så fort jag har tid över. Det handlar om naturligt ledarskap och fascinerar mig något enormt. Ja, det finns så mycket att lära och jag är på en bra plast att sätta allt i praktik.

Valadora


Chance

Townsville, Queenslan...

0 Läs mer >>
Första mars. Februari avklarad och alltså bara två månader kvar av mitt farmjobb. Det är lustig för vissa dagar älskar jag det och andra dagar kan jag inte vänta tills det är över. Det har absolut varit en upplevelse och jag tänker fortsätta göra det bästa av det. Jag vet att jag kommer se tillbaka på denna tid som något fantastiskt.

Konstant smutsig, lerig och svettig men man mår så jävla bra av hederligt kroppsarbete. Här är Spanner som troget följer med mig på alla mina uppdrag, hela dagarna.

Alla bebisar blir matta av värmen också. Här är Mila, Acause och Zoey - de har en liten powernap.

Townsville, Queenslan...