0 Läs mer >>
Själva julafton jobbade jag men Tom och jag satte klockan tidigt så vi kunde fira svensk julafton innan. Vi åt fin frukost, öppnade våra paket sin emellan och lyssnade på julmusik. Jag fick en poloram kamera av Tom vilket var den bästa julklappsidén någonsin.
 
 
På kvällen efter jobbet pratade jag med alla hemma och sedan hade vi en liten båtfest. För på juldagen var restaurangen stängd och vi alla var lediga. Vi gick till stranden, cyklade till 'west end' och hoppade från 'jump rock', vi åt glass och spelade 'long ball' för att sedan avrunda dagen med julmiddag för alla familjelösa på ön. Det var en väldigt annorlunda men helt fantastisk jul.
 
 
 


Christmas Day, Rottne...

0 Läs mer >>
Ja vad har hänt den senaste tiden nu då.


Den Australienska sommaren börjar smyga sig på och vi har dagar uppåt 36*C. Än sålänge klarar jag mig men man vill ju smälta bort lite på jobbet ibland.


Jag och min arbetskollega Hans spenderade en av våra lediga dagar med att simma ut till en liten grannö vid Rottnest sydkust. Där finns en koloni med sjölejon som är väldigt lekfulla. Det var ett himla uppdrag men så peppade vi var efteråt!


Och fiskat lite med Tom har jag med. 


En söndagkväll hade vi fest för alla lokala nere vid en av bryggorna. Det var himla festligt och mina grabbar från jobbet var party-fina.


Och julpyntat har de gjort runt ön men jag har inga julkänslor alls. Däremot har jag haft mer hemlängtan än någonsin innan. Juletid är familjtid helt enkelt, men jag mår såklart bra ändå.

Rottnest Island

0 Läs mer >>
Det är inte lika lätt att skriva om ens dagar när livet man lever går från nytt till vardagsliv. Missförstå mig inte nu, jag älskar livet på Rottnest och det är så häftigt att ha just det som mitt vardagsliv men jag antar man liksom vänjer sig och börjar bara vara mer och mer. Ön tar fortfarande andan från mig var dag och jag har fått testa på mer nya saker här än någon annanstans och sett ting jag aldrig sett innan.


Så vad gör jag om dagarna? Jag jobbar. Nu är jag rätt inskolad och känner mig väldigt hemma i restaurangen. Extra glad blir man ju när saker som detta poppar upp på Tripadvisor bland annat:

Det kommer och går en del turister från Skandinavien och de blir alltid positivt överraskade av att hitta en landskamrat på denna lilla ö. Speciellt en som jobbar och bor här.



När jag är ledig försöker jag ta vara på och njuta av denna fantastiska plats så mycket jag bara kan. Det är inte alltid man har några Australiens vackraste stränder rätt utanför husdörren. Man cyklar, utforskar och upptäcker så fort man får chansen. Det snorklas och dyks en hel del med. Vatten-livet är otroligt. Simmat och lekt med sälar, sett stingrockor och även en haj nyligen. En relativt liten och harmlös en men de inger fortfarande hemskt mycket respekt. Och läser gör jag en hel del. Livet här är simpelt men gör så gott för själen. Då och då besöker jag fastlandet, vilket också är kul. 


Jag spenderar mest tid med grabbarna jag bor och jobbar med. De är en härlig drös och vi har väldigt roligt tillsammans. Och Tom såklart. Han är himla bra han och gör mig väldigt glad.




Så ja, allt är så bra så helt enkelt. Inga julkänslor alla dock men man kan ju inte få allt haha.

Rottnest Island